Βαλλιστικός αναλυτής στον ΑΝΤ1: Γνώριζαν ότι το όπλο του Κατσίφα ήταν άδειο, αλλά τον πυροβόλησαν – ΒΙΝΤΕΟ

Ο βαλλιστικός αναλυτής Γιώργος Ραυτογιάννης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για τον θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, τόνισε πως “είναι πρωτόγνωρο να συρράπτονται τα τραύματα νεκρών. Τα τραύματα νεκρών είναι σημαντικά στην αναγνώρισή τους για να διαπιστώσουμε πολλά πράγματα είτε μέσω χημικών αναλύσεων είτε από τη μορφολογία και τις αλλοιώσεις στο εσωτερικό τους. Είναι πρωτόγνωρο να έχουμε συρραφή σε νεκρό! Συρραφή τραυμάτων έχουμε μόνο σε ζώντες”.

Σημείωσε ότι “η απόσταση των 25 μέτρων είναι μόνο κατά δήλωση των Αλβανών. Θα μπορούσε να διαπιστωθεί η απόσταση από την ανάλυση που θα γίνονταν τόσο στη μορφολογία των τραυμάτων όσο στη διάμετρό τους όσο και στις αλλοιώσεις που προκάλεσαν κατά τη διέλευσή τους από το σώμα”.

“Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τον πυροβόλησαν ένα ή δύο όπλα, του ίδιου διαμετρήματος, αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν και να φωτογραφηθούν κάλυκες περιμετρικά του σημείου που πυροβολήθηκε το θύμα, ώστε να συμπεράνουμε ότι κι εκείνος πυροβολούσε” σημείωσε ο κ. Ραυτογιάννης και πρόσθεσε ότι “ανέφεραν ότι το όπλο του ήταν άδειο, οπότε συμπεραίνουμε ότι σηκώθηκε όρθιος και ήξεραν ότι δεν είχε άλλες βολές και παρά ταύτα τον πυροβόλησαν. Αυτή είναι μια αρχική προσέγγιση. Βλέπουμε ότι υπάρχει σημαντική αλλοίωση στοιχείων. Πρέπει να εξεταστούν και τα ρούχα που φορούσε”.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι αντί να τον συλλάβουν τον σκότωσαν και κυρίως γιατί δεν τον τραυμάτισαν στα πόδια ο κ. Ραυτογιάννης σημείωσε: “Βλέπουμε δύο πυροβολισμούς στην καρδιακή χώρα, στη ζωτικότερη περιοχή του σώματος, που σημαίνει ότι οι πυροβολισμοί αυτοί αν ισχύει η απόσταση ήταν στοχευμένοι και μάλιστα με διόπτρα”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ