Παπαδόπουλος στον ΑΝΤ1: Μπορεί να γίνει μετασεισμός κοντά στα 6 Ρίχτερ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, σχετικά με τον σεισμό στη Ζάκυνθο επεσήμανε ότι “η μετασεισμική ακολουθία είναι πολύ έντονη όπως είναι και φυσιολογικό γιατί ενισχύει την άποψη ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Ο μεγάλος μετασεισμός είναι 5,2 αλλά μπορεί να γίνει και μεγαλύτερος που μπορεί να φθάσει το 6.0 αλλά και το 6.2. Και οι κάτοικοι και οι Αρχές να είμαστε σε εγρήγορση και προετοιμασμένοι για το φαινόμενο που είναι ανοιχτό ενδεχόμενο”.

Όσον αφορά στον φόβο για ντόμινο ο κ. Παπαδόπουλος σχολίασε: “Αυτός ο σεισμός έχει βασικές προϋποθέσεις γι’ αυτό το φαινόμενο, είναι επιφανειακός και έχει σημαντικό μέγεθος που το τελικό μέγεθος φθάνει το 6,6. Δυνητικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο και θα πρέπει να το έχουμε κατά νου, μπορεί σε έναν μήνα, σε δύο, σε τρεις μήνες”.

Ερωτώμενος σε ποιες περιοχές της Ελλάδας κοιμάται ο “Εγκέλαδος” ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι είναι δύσκολο ερώτημα. “Τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλούς σεισμούς σε θαλάσσιο χώρο σε νησιωτικές περιοχές. Βλέπω καθυστέρηση εδώ και αρκετά χρόνια στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και αυτό είναι στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε στον σχεδιασμό της αντισεισμικής προστασίας”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ