Τσελέντης στον Realfm 97,8: Θέατρο του παραλόγου – Μέχρι σήμερα δεν έχει ελεγχθεί ούτε το 20% των δημοσίων κτιρίων

“Υπάρχει το θέατρο του παραλόγου. Εδώ και 20 χρόνια έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια για καταγραφή των δημοσίων κτιρίων και των σχολείων και ούτε το 20% δεν έχει ελεγχθεί μέχρι αυτή τη στιγμή. Αρμόδιο είναι το ΥΠΕΧΩΔΕ μέσα από τον φορέα τον οποίο οργανώνει. Υπάρχουν σχολεία που τα σίδερα είναι έξω. Πρέπει να δοθεί μία προτεραιότητα να κοιτάξουμε τα σχολεία μας”, δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης.

“Εμείς κάνουμε ελέγχους αντισεισμικότητας παρατύπως γιατί δεν είμαστε θεσπισμένος φορέας”, πρόσθεσε ο κ. Τσελέντης .

Για τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Ζάκυνθο, ο κ. Τσελέντης εκτίμησε ότι “ένας σεισμός της τάξεως του 6.4 οφείλει να μας δώσει ένα μετασεισμό άνω του 5.6 . Μπορεί να είναι 5.7, 5.8 και μπορεί να αγγίξει σε κάποιες περιπτώσεις και το 6.0. Αυτός θα γίνει κάποια στιγμή, αν δεν γίνει τώρα δεν σημαίνει ότι δεν ήταν ο κύριος σεισμός, μπορεί να γίνει μετά από 8-9 μήνες. Θέλω να γίνει τώρα γιατί ο κόσμος είναι σε εγρήγορση. Αν γίνει μετά από 4-5 μήνες θα είναι χειρότερα τα πράγματα”.

Ωστόσο, εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς όπως είπε “δεν βλέπω μετατόπιση προς άλλο ρήγμα γειτονικό. Το ρήγμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα που έκανε το σεισμό της Κεφαλλονιάς πριν από δύο χρόνια ούτε υπάρχει περίπτωση να το επηρεάσει”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ