• Γιάννος Παπαντωνίου: Οι τελευταίες ώρες πριν από την προφυλάκιση

  1:24 μμ, Τετάρτη 24 Οκτ 2018 1:24 μμ, Τετάρτη 24 Οκτ 2018

  Η έξοδος του Γιάννου Παπαντωνίου από το γραφείο της ανακρίτριας Διαφθοράς διακόπτοντας την πολύωρη απολογία του λόγω κόπωσης το βράδυ της Δευτέρας και δίνοντας νέο ραντεβού με τους ανακριτές το πρωί της επόμενης μέρας, προκάλεσε την έκπληξη αρκετών καθώς υπήρχε το ρίσκο ο πρώην υπουργός να μην φανεί συνεπής στο πρωινό του ραντεβού και να μην …συνεχίσει ποτέ την απολογία του.

  Η κίνηση αυτή της ανακρίτριας Διαφθοράς προφανώς «καθησύχασε» και την εύλογη αγωνία του Γιάννου Παπαντωνίου για την τύχη του, αμέσως μετά το τέλος της απολογίας του. Περισσότερο ήρεμος αλλά και αισιόδοξος ο πρώην υπουργός πέρασε χθες το πρωί την πόρτα των ανακριτών για να συνεχίσει την απολογία του ενώ αμέσως μετά τη «σκυτάλη» πήρε η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

  Ιδιαίτερα ευδιάθετος , ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε την ευκαιρία, μάλιστα να απολαύσει το καφέ του, σε ένα διάλειμμα της μακράς ανακριτικής διαδικασίας, με τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, σε καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια, λίγο πριν εμφανιστούν και οι δύο, χθες το βράδυ, ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελέως που θα γνωμοδοτούσε για την προφυλάκισή τους.

  Ήταν εξάλλου η δεύτερη φορά, αυτό το κρίσιμο 48ωρο, που ο Γιάννος Παπαντωνίου αξιοποιούσε τα διαλείμματα για να πιει καφέ, απέναντι από τα δικαστήρια, με τη σύζυγό του και τους νομικούς παραστάτες του.

  Τίποτα δεν έδειχνε να προμηνύει στον πρώην υπουργό πως αμέσως μετά τη μαραθώνια απολογία τους, τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του θα έπαιρναν το δρόμο για τη φυλακή. Κι όμως. Η παρουσία του αστυνομικού με τα πολιτικά που ακολουθούσε διακριτικά το ζεύγος Παπαντωνίου και τις δύο φορές που βγήκε από τα δικαστήρια δεν ήταν καθόλου τυχαία. Πολύ περισσότερο, δεν ήταν τυχαία η ξαφνική εμφάνιση δεκάδων αστυνομικών, μεταξύ των οποίων και μίας νεαρής αστυνομικού στο χώρο των δικαστηρίων, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθεί η διάσκεψη ανακριτών και εισαγγελέα για την προφυλάκιση του ζεύγους Παπαντωνίου.

  Αμήχανος ο Γιάννος Παπαντωνίου, βγαίνοντας από το ανακριτικό γραφείο, προσπαθούσε να κρύψει με το σακάκι του, τις χειροπέδες που του είχαν περάσει οι αστυνομικοί οι οποίοι τον συνόδευαν . Το ίδιο σαστισμένη ήταν και η σύζυγός του, καλύπτοντας και αυτή, πρόχειρα τις δικές της χειροπέδες.

  Και οι δύο βγήκαν από την πίσω πόρτα του κτιρίου 6 για να επιβιβαστούν όχι σε τζιπ όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον Απρίλιο του 2012, όταν προφυλακίστηκε ή άλλοι γνωστοί κατηγορούμενοι, αλλά σε κλούβα της Αστυνομίας, όπως οι περισσότεροι κρατούμενοι που οδηγούνται καθημερινά στις φυλακές….

  Πηγή: dikastiko.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα