Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Της Άννας Κανδύλη

Το ενδεχόμενο ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου να είχε και ρατσιστικό κίνητρο ζητά να διερευνηθεί με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα η κ.Δημητρίου ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου του γνωστού ακτιβιστή από την αρχή μέχρι τέλους, προκειμένου να διακριβωθεί εάν, μεταξύ όλων των άλλων αδικημάτων που διαπράχθηκαν, έχει παραβιαστεί και ο νόμος 4285/2014 που τιμωρεί τα ρατσιστικά εγκλήματα. Αφορμή για την παραγγελία της αποτέλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου.

Με άλλη παραγγελία της, η οποία απευθύνεται στον εισαγγελέα Αμαλιάδας, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά να διερευνηθεί επίσης αν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε τον Ιούνιο του 2018 σε καταυλισμό αλλοδαπών εργατών γης , στη Μανωλάδα. Αφορμή για την εν λόγω παραγγελία της αποτέλεσε έγγραφο του Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η αναφορά 164 εργατών που από τη φωτιά έχασαν όλα τα συνοδευτικά έγγραφά τους προς την Κεντρική Υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας , του Υπουργείου Εργασίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ