Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελία της Δούρου για την διαρροή της κλήτευσής της σχετικά με τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας

της Άννας Κανδύλη

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί πως διέρρευσε η είδηση για την αποστολή κλήσεων σε υπόπτους τέλεσης αξιόποινων πράξεων σχετικά με τις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας, έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Αφορμή για την παραγγελία της , σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν αναφορά της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου , την οποία απέστειλε στις 2 Οκτωβρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με κοινοποίηση και στην Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου. Με αυτήν διαμαρτύρονταν για τη δημοσιοποίηση της κλήτευσης της όταν στην ίδια “μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις”. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που ήδη ξεκίνησε θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων τα αδικήματα της διαρροής εγγράφων της δικογραφίας και της παράβασης καθήκοντος. Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν να καταθέσουν και οι πρώτοι μάρτυρες.

Να σημειωθεί πάντως ότι η παραγγελία της κ.Δημητρίου έχει προκαλέσει συζητήσεις σε νομικούς κύκλους καθώς ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν έχει γίνει γνωστό ότι αποστέλλονται κλήσεις για εξηγήσεις, χωρίς να υπάρξει ανάλογη παρέμβαση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ