60 χρόνια κάθειρξη σε δάσκαλο για αποπλάνηση των μαθητριών του

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 60 ετών, από τα οποία τα 25 είναι εκτιτέα, καταδικάστηκε 52χρονος δάσκαλος, που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανήλικων μαθητριών του, σε σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου δίδασκε.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πέρσι το Νοέμβριο, όταν, κατόπιν καταγγελιών, συνελήφθη ο 52χρονος. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε συνολικά δέκα περιπτώσεις κοριτσιών, μαθήτριες κατά περίπτωση της Γ΄ και Δ’ τάξης του Δημοτικού. Οι δε πράξεις έγιναν εν ώρα μαθήματος, κατά το διάστημα από το 2011 έως το 2015.

Μία μαθήτρια βρήκε το σθένος και κατήγγειλε η δράση του 52χρονου, ενώ το ίδιο έπραξαν στη συνέχεια κι άλλα ανήλικα θύματα, απευθυνόμενα τόσο στη διευθύντρια του σχολείου, όσο και στους γονείς τους.

Ο ίδιος απολογούμενος αρνήθηκε το κατηγορητήριο, κάνοντας λόγο για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του, ενώ χαρακτήρισε ως προϊόν παιδικής φαντασίας το περιεχόμενο των καταγγελιών.

Δεν έπεισε όμως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, στο εδώλιο του οποίου κάθισε, που τον έκρινε τελικά ένοχο -χωρίς ελαφρυντικά- για αποπλάνηση παιδιών που δεν έχουν συμπληρώσει τα 12 έτη της ηλικίας τους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου επέστρεψε στις φυλακές.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης

23 χρόνια φυλακή στον 56χρονο για την αποπλάνηση της 9χρονης κόρης του γείτονά του

Σοκ – Νεαρός εκβίαζε 12χρονη με άσεμνες φωτογραφίες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ