Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων από τον ιό του Δυτικού Νείλου: Τέσσερις θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα

Συνεχίζει την πορεία του ο ιός του Δυτικού Νείλου καθώς 289 ασθενείς έχουν εκδηλώσει σοβαρές επιπλοκές ενώ 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, τέσσερις άνθρωποι κατέληξαν από επιπλοκές της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου και καταγράφηκαν 18 κρούσματα της λοίμωξης. Την ίδια στιγμή, 25 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, με τους 15 από αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Μέχρι τις 04/10/2018 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί κρούσματα σε ανθρώπους, σε αρκετούς οικισμούς, στις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βόρειου Τομέα Αθηνών, Νότιου Τομέα Αθηνών, Πειραιώς & Νήσων, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Κορίνθιας, Αργολίδας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Πιερίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Λάρισας και Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε γειτονικές χώρες, κατά την περίοδο 2018 (έως 27/09/2018), κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί -εκτός από τη χώρα μας- και στην Ιταλία, στη Σερβία, στη Ρουμανία, στην Ουγγαρία, στη Σλοβενία, στην Κροατία, στη Γαλλία, στο Ισραήλ, στο Κόσοβο, στην Αυστρία, και στη ΒουλγαρίαΔιαβάστε εδώ την εβομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ