Ο ιατροδικαστής της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου στον Realfm 97,8: Το “απροσδιόριστο” ως αιτία θανάτου δεν αποκλείει κάτι

“Το απροσδιόριστο ιατροδικαστικώς ως προσωρινή αιτία θανάτου είναι γιατί δεν είδαμε κάτι δια γυμνού οφθαλμού προφανές. Ο έλεγχος έχει ακόμα αναμονή και περιμένουμε να ολοκληρωθεί” δήλωσε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είναι τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου που έχασε τη ζωή του έξω από το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας.

“Είχε σοβαρότατους τραυματισμούς εξωτερικά, κατά την εξέταση των οργάνων και των ιστών δεν είδαμε μία κάκωση μακροσκοπικός ορατή. Δεν είδαμε εγκεφαλικό αιμάτωμα, δεν είδαμε αυτά που έπρεπε να βρούμε, όλα αυτά τα τραυματικά ευρήματα… Δεν μπορούσαμε να βγούμε σε ένα βιαστικό συμπέρασμα όταν δεν είναι προφανής η αιτία θανάτου. Δεν είναι ορθό να βγεις σε ένα βιαστικό συμπέρασμα και να έρθει ένα εργαστήριο να μην σε επιβεβαιώσει” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαντίρης και πρόσθεσε:

“Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτό το περιστατικό, με αυτά που είδαμε, θα πρέπει να περιμένουμε έναν επιπλέον μήνα για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος. Το ότι βρέθηκαν πολλαπλά εξωτερικά τραύματα δεν μπορούν να συνδεθούν αμιγώς με την αιτία θανάτου… Πρέπει να δούμε τον μηχανισμό, πώς επηρεάστηκε αυτός ο οργανισμός τη δεδομένη στιγμή και ποια ήταν η κατάσταση της υγείας του. Όλα αυτά δεν μπορούν να απαντηθούν μόνο με το μάτι, για αυτό υπάρχει το εργαστήριο, το μικροσκόπιο, οι αναλυτές όπου θα δώσουν έγκυρο αποτέλεσμα και όχι κάτι υποκειμενικό που το βλέπει το μάτι μας. Για αυτό δεν έπρεπε να προβούμε σε μία μη ασφαλή κρίση. Το απροσδιόριστο δεν αποκλείει κάτι”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ