Λάμψιας: Η ελευθερία του Τύπου νίκησε τις αθλιότητες μιας εξουσίας που είναι αυταρχική – ΒΙΝΤΕΟ

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τη μεταφορά τους στην Ευελπίδων ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η δημοσιογράφος Κατερίνα Γαλανού, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα στο κρατητήριο του Α.Τ. Εξαρχείων μετά τη μήνυση που κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος για δημοσίευμα της εφημερίδας.

“Η Δημοκρατία έχει αντισώματα. Η ελευθερία του Τύπου δεν περιορίζεται επειδή έτσι θέλει το καθεστώς. Φιλελεύθερος. Ελεύθερος”, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ο κ. Λάμψιας.

«Η ελευθερία του Τύπου νίκησε τις αθλιότητες μιας εξουσίας που είναι αυταρχική, που είναι μονολιθική, που θεωρεί ότι μπορεί να εκβιάζει, να εκφοβίζει τον Τύπο. Δεν είναι μια προσωπική νίκη του Φιλελεύθερου, ούτε ημών των δημοσιογράφων, είναι μια νίκη της Δημοκρατίας, στο Δυτικό κόσμο η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη. Η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει… Ευτυχώς ‘’υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας’’ όπως θα ‘λεγε και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Νομίζω ότι αυτή η ημέρα θα πρέπει να είναι η αρχή μιας διαδικασίας για να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για τον Τύπο. Νομίζω όμως ότι κυρίως πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σημερινή εξουσία θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση την ελεύθερη βούληση και την ελευθεροτυπία, την ελευθερία δηλαδή των δημοσιογράφων να αποκαλύπτουν την αλήθεια», δήλωσε μπροστά στις κάμερες βγαίνοντας από την Ευελπίδων.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ