Ξυπνούν μνήμες από την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου: Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινά τη Δευτέρα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Η δευτεροβάθμια δίκη είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο λόγω κωλύματος της έδρας, αναβλήθηκε και συνεχίζεται σήμερα.

Στην ουσία της η ακροαματική διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει, έχουν κληρωθεί οι ένορκοι και προσφωνήθηκαν οι μάρτυρες οπότε και στη συνέχεια αναμένεται να καταθέσουν.

Πρώτη, αναμένεται να καταθέσει η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, και τα όσα δραματικά έζησε την 9η Αυγούστου του 2012 και τις ημέρες που ακολούθησαν.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, είχε δεχθεί ένα τηλεφώνημα από τους απαγωγείς στο οποίο τις ζητούσαν 620.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο τον γιο της. Δυστυχώς –χωρίς να ενημερώσει την αστυνομία- εμπιστεύτηκε μια οικογένεια με την οποία ήταν στενά συνδεδεμένοι, που τελικώς αποδείχθηκε ότι ήταν οι δολοφόνοι του παιδιού της.

Πρωτόδικα, ο βασικός κατηγορούμενος, είχε καταδικαστεί σε ισόβια και σε 23 χρόνια κάθειρξη, ενώ η σύζυγός του σε 18 χρόνια, η οποία και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποφυλακίστηκε. Γι’ αυτόν τον λόγο, παραιτήθηκε του δικαιώματός έφεσής της, το οποίο και έγινε δεκτό.

Η πρόεδρος πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ζήτησε από τους κατηγορούμενος να πουν την αλήθεια.

Οι συγγενείς βρίσκονται από νωρίς στο δικαστήριο έχοντας αναρτήσει πανό στο οποίο έχουν γράψει “Δολοφόνοι που έχετε πετάξει τον Μάριο;”.Να σημειωθεί, πως σορός του, δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ