Έσβησε η κύρια εστία της φωτιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από δύο ημέρες – Βγάζουν καμένες νταλίκες – ΦΩΤΟ

Μετά από γιγάντια προσπάθεια οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την κύρια εστία της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που καίγονταν για δύο ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά.Η φωτιά έκαιγε στην αριστερή πλευρά, κοντά στην πλώρη, στο τρίτο γκαράζ του πλοίου.

Οι πυροσβέστες άνοιξαν τρύπες στα πλαϊνά του πλοίου προκειμένου να ρίξουν αφρό αφού οι υψηλές θερμοκρασίες, που έφθαναν τους 500 βαθμούς Κελσίου, μετέτρεψαν σε καμίνι το γκαράζ και εμπόδιζαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν την κύρια εστία της φωτιάς.Τελικά έκοψαν την σιδερένια πόρτα του ενός τόνου, στο εσωτερικό του πλοίου, και έβγαλαν αρκετά από τα οχήματα που βρίσκονταν στο γκαράζ.

Κουβέλης στην Ακτή Ξαβερίου

Νωρίτερα, την Ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκεται το πλοίο, επισκέφθηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης.

Τον κ. Κουβέλη συνόδευαν ο απερχόμενος υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον αναπληρωτή υπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο υπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πλοίο από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και σε δηλώσεις του τόνισε: «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, άψογο θα έλεγα, την παρέμβασή της και τη δουλειά της… Το σημαντικό είναι ότι δεν είχαμε απώλειες, δεν είχαμε τραυματισμούς, όλοι οι επιβάτες με το πλήρωμα έχουν ακεραιότητα σωματική και δεν έχει πάθει κανείς τίποτα».

Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ