Λίστα με 92 νεκρούς έχει στα χέρια της η Εισαγγελία Πρωτοδικών- Τα νέα στοιχεία που εξετάζονται και οι καταθέσεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Της Άννας Κανδύλη

Συνολικά 92 νεκρούς από του οποίους οι δύο αταυτοποίητοι, περιλαμβάνει η λίστα που διαβιβάστηκε από την ιατροδικαστική υπηρεσία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. Βάσει αυτής, θα κληθούν να εξεταστούν ως μάρτυρες συγγενικά τους πρόσωπα. Ήδη η Εισαγγελία έστειλε την παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Σημειωνεται ότι η λίστα περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Η Έρευνα

Η εισαγγελική έρευνα την οποία διενεργούν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος και η αντιεισαγγελεας πρωτοδικών Βάρβαρα Γνεσούλη συνεχίζεται με εξετάσεις μαρτύρων, ο αριθμός των οποίων έχει ήδη φτάσει στους 25. Πρόκειται για στελέχη των εμπλεκόμενων στη πυρκαγιά φορέων.

Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Την ίδια ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαβίβασε στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι ενώ παράλληλα αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει από τη δική της ερευνά η Πυροσβεστική.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ