Πύρινα μέτωπα σε Ζάκυνθο, Εύβοια και Πάρο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στην Ζάκυνθο, την Εύβοια και την Πάρο με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να παλεύουν για την κατάσβεσή τους.Στην Πάρο η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 6 σε ορεινή περιοχή και συγκεκριμένα στις Ασπριές. Στο σημείο βρίσκονται 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα, τρία υδροφόρα οχήματα του Δήμου και στην επιχείρηση αναμένεται να συνδράμει και ένα αεροσκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο νησί πνέουν άνεμοι 5 με 6 μποφόρ και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών που επιχειρούν στην περιοχή. Στη Ζάκυνθο, η φωτιά καίει στο χωριό Καλαμάκι και σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε δύο εστίες. Την ένταση της πυρκαγιάς ενισχύουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και στις πυροσβεστικές δυνάμεις προστέθηκε ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Στην Εύβοια η φωτιά ξέσπασε στο παρθένο πευκοδάσος του Όρους Καντήλι στην Εύβοια, στην περιοχή Νεροτριβιά, κοντά στα Πολιτικά. Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως και επιχειρούν 10 άντρες της Πυροσβεστικής με 5 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο.Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέχρι στιγμής δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Πηγή ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ: parianostypos.gr, ant1news.gr, imerazante.gr, youtube/zakynthos

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ