Ανατριχιαστική μαρτυρία του εθελοντή πυροσβέστη που έσωσε τη νιόπαντρη Ιρλανδή: Το σώμα της ήταν γεμάτο αποκαΐδια

Ανάμεσα στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε την προηγούμενη Δευτέρα στην Ανατολική Αττική, ήταν και ο Ιρλανδός Brian O’Callaghan-Westropp, Ο άτυχος άνδρας είχε επιλέξει με τη γυναίκα του την Ελλάδα, ως προορισμό για το ταξίδι του μέλιτος. Το ζευγάρι, είχε παντρευτεί μόλις λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία, στις 19 Ιουλίου. Μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθεια τους να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα χωρίστηκαν. Η σύζυγός του, Zoe Holohan, τα κατάφερε, αυτός όμως όχι. Εντοπίστηκε νεκρός, λίγες ημέρες αργότερα.Ο εθελοντής πυροσβέστης Μανώλης Τσαλιαγκός, ήταν αυτός που βοήθησε την νιόπαντρη Ιρλανδή να σωθεί από τις φλόγες στο Μάτι. Μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Γιώργο Ψάλτη, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε.

“Η πυρκαγιά είχε πάει σε ένα σημείο, όπου δεν είχαμε πλέον τι να σβήσουμε, παρά μόνο να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Βρέθηκα στο Κόκκινο Λιμανάκι με δύο συναδέλφους, με κίνηση κατά βούληση. Οργανωμένο σχέδιο εκείνη την ώρα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτός που κοιτάς είναι η ασφάλειά σου, η ασφάλεια του προσωπικού και να σώσεις όσες περισσότερες ζωές μπορείς. Αφού λοιπόν προσπαθούσαμε να διώξουμε τα οχήματα και τον κόσμο για να πάει σε ασφαλές σημείο, κάποια στιγμή περνάει δίπλα μου ένα όχημα με τρεις ηλικιωμένους στο μπροστά κάθισμα και 5-6 παιδιά στο πίσω. Όπως περνάει δίπλα μου, βλέπω το πορτ – μπαγκάζ ανοιχτό. Σκέφτηκα ότι πάνω στον πανικό το είχαν αφήσει ανοιχτό. Πάω κοντά να το κλείσω ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητο, και βλέπω μέσα μια κοπέλα ξαπλωμένη, της οποίας ολόκληρο το σώμα, εκτός από το πρόσωπο, ήταν γεμάτο με κάρβουνα και αποκαΐδια. Σταμάτησα το όχημα και την έβγαλα έξω, την φέραμε στο κλιμάκιό μας, την παρέλαβε ασθενοφόρο και της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Εκ των υστέρων έμαθα ότι είναι από την Ιρλανδία και ότι έχασε τον σύζυγό της”.

Η ηρωική του πράξη έχει συγκινήσει τους Ιρλανδούς, καθώς πολλά ΜΜΕ της χώρας, ζητούν να του πάρουν συνέντευξη.

Τέλος, ο κ. Τσαλιαγκός, ζήτησε από τον κόσμο να ενημερώνεται για το τι πρέπει να κάνει σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί όπως είπε δεν αρκεί να υπάρχει το οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης. Οφείλει και ο κόσμος να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα και να ακολουθεί τις οδηγίες των Αρχών.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ