Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για τη φωτιά στο Μάτι

Της Άννας Κανδύλη

Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών κατατέθηκε σήμερα η πρώτη μηνυτήρια αναφορά πολίτη για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Η μήνυση την οποία κατέθεσε ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης στρέφεται κατά παντός υπευθύνου:

Α) αρμοδίου υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα, αιρετών υπαλλήλων της περιφέρειας Αττικής, αιρετών των Δήμων, στα διοικητικά όρια των οποίων ξέσπασαν πυρκαγιές την 23η Ιουλίου 2018.

Β) συμμετόχου και εμπλεκομένου, διά κοινής δράσης και κοινού δόλου, αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος και εξωθεσμικού τοιούτου συναυτουργού ή ηθικού αυτουργού.

Γ) Καθε άλλου προσώπου ως προς το οποίο προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής.

Με την αναφορά ζητείται να ερευνηθεί εάν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενες, κακουργηματικού χαρακτήρα, οπως:

1) ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή

2) πυρκαγιά από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα, κίνδυνος σε άνθρωπο, με επέλευση θανάτου κατά συρροή

3) έκθεση η οποία προκάλεσε τον θάνατο κατά συρροή

4) της παραβίασης οικοδομικών κανόνων, εξαιτίας των οποίων προήλθε ο θάνατος ανθρώπων και προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και άλλους ανθρώπους.

5) ή και άλλως της παράβασης καθήκοντος».

Ο μηνυτης ζητα η υποθεση να ανατεθεί σε εφέτη-ανακριτή λόγω σπουδαιότητας της υποθεσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ