Τα απομεινάρια της ανείπωτης τραγωδίας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του enikos.gr: Οδοιπορικό στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά και το Λύρειο Ίδρυμα

του Γιάννη Πολίτη

Μια εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις… Το enikos.gr λίγες μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους, βρέθηκε στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά και το Λύρειο Ίδρυμα.

Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε την έκταση της τραγωδίας που συντελέστηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μίλησε στο enikos.gr για το μέγεθος της τραγωδίας. “Σαράντα χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά και πρώτη φορά ένιωσα συγκλονισμένος με όσα διαδραματίστηκαν μπροστά μου. Έχω ζήσει καταστροφές όπως τον σεισμό στην Καλαμάτα, τη φωτιά στη Ζαχάρω, τον σεισμό στο Αίγιο, αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο δεν περιγράφεται με λόγια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος.

Από την άλλη πλευρά, μια ηλικιωμένη μοναχή του Λύρειου Ιδρύματος, μιλώντας στο enikos.gr ανέφερε πως «όλα έγιναν μέσα σε 10-20 λεπτά. Ήταν τέτοια η ταχύτητα του ανέμου που οι φλόγες έφτασαν γρήγορα στο ίδρυμα. Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά εδώ, βρίσκονταν μόνο 20 μοναχές. Τα παιδάκια που φιλοξενούμε βρίσκονταν στις κατασκηνώσεις της Αναβύσσου, όπως κάθε χρόνο. Δοξάζουμε τον Θεό που βγήκαμε ζωντανές. Τα σπίτια και τα αυτοκίνητα μπορεί να καταστράφηκαν και να επισκευαστούν, όμως αυτό που έχει σημασία είναι οι άνθρωποι που φεύγουν. Ευχαριστούμε όλους όσοι βρέθηκαν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή. Ο Θεός να τους ευλογεί». Παράλληλα η μοναχή είπε πως «ζω εδώ από το 1975. Έχουν ανάψει αρκετές φωτιές, αλλά σαν και αυτή δεν έχουμε ξαναζήσει. Ο Θεός μας έσωσε». Τέλος, θέλησε να ευχαριστήσει τους Έλληνες της ομογένειας που από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στέκονται δίπλα τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ