Η αλήθεια είναι πως το καρπούζι είναι λαχείο. Είτε θα σου βγει πεντανόστιμο είτε δεν θα τρώγεται.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κόλπα για να κάνετε την σωστή επιλογή. Ένα καρπούζι για να είναι καλό και νόστιμο θα πρέπει να είναι λείο -όσο γίνεται- και να μην έχει ουλές. Προσέξτε να είναι σφιχτό από όπου κι αν το πιάσετε.
Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι το βάρος του. Τα πιο νόστιμα και ώριμα καρπούζια είναι αυτά που έχουν μεγαλύτερο βάρος.
Ρίξτε μια ματιά στην ανάποδη μεριά του (όχι εκεί που είναι το κοτσάνι του) και προσέξτε αν το χρώμα της είναι προς το κίτρινο. Τα ώριμα καρπούζια έχουν αυτό το χρώμα. Διαφορετικά, αν το χρώμα είναι λευκό ή πρασινίζει, τότε καλό είναι να μην το πάρετε. Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άγουρο.
Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι το εξής. Τραβήξτε το κοτσάνι. Αν βγαίνει κατευθείαν και δεν χρειάζεται στρίψιμο τότε πάει να πει ότι το καρπούζι κόπηκε από το μποστάνι όταν ήταν ώριμο, και άρα θα είναι μέλι.
Πηγή: spirossoulis.com
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Δεν πάνε στο Μαξίμου, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις – Ποια είναι τα αιτήματά τους
Θανατηφόρο τροχαίο στον Κολωνό: Νεκρός αναβάτης μηχανής έπειτα από σύγκρουση με αυτοκίνητο
Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν έχετε παρατηρητικότητα ντετέκτιβ, θα βρείτε τον αριθμό «6» σε 5 δευτερόλεπτα
Μενίδι: Αιματηρή συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αλλοδαπών – Ένας τραυματίας
ΗΠΑ: Οι Αρχές δημοσιοποίησαν βίντεο με τον ύποπτο της ένοπλης επίθεσης στο Πανεπιστήμιο Μπράουν
Η Realnews στο www.pressreader.com
ENIKOS NETWORK
Το βότανο «φύλακας των ερωτευμένων» που μπορεί να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση και να ανακουφίσει από άγχος και στρες