Επίκουρος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου στον Realfm 97,8 για την έρευνα για το προφίλ των αστέγων

Στην έρευνα του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο σχετικά με το προφίλ των αστέγων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής κ. Κώστας Δημουλάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Έχουν γίνει σημαντικά βήματα, αλλά δεν επαρκούν για να καλύψουν το πρόβλημα της αστεγίας στη χώρα μας που είναι αρκετά σύνθετο” είπε ο επίκουρος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Αναφερόμενος στα ευρήματα της έρευνας ο κ. Δημουλάς σημείωσε: “Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι οι άνθρωποι που διαμένουν στον δρόμο είναι κυρίως νεαρής ηλικίας, είναι κυρίως άνδρες, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς κάνει χρήση ουσιών. Περίπου οι μισοί είναι πάνω από μία φορά άστεγοι που δείχνει ότι υπάρχει μία επιμονή στο πρόβλημα και χρειάζεται ειδικές πολιτικές για την αντιμετώπιση του. Οι περισσότεροι είναι Έλληνες. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι στους ανθρώπους που είναι στον δρόμο είναι πολύ πιο έντονα τα προβλήματα υγείας από ότι σε αυτούς που φιλοξενούνται στις δομές” και πρόσθεσε:

“Το βασικό τους πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν επαρκείς δομές και θα πρέπει να αναπτυχθούν περισσότερο. Ενώ, εμφανίζεται ότι ένας βασικός λόγος για την αστεγία είναι το οικονομικό πρόβλημα. Το οικονομικό πρόβλημα δεν συνδέεται μόνο με την έλλειψη εργασίας, μπορεί να συνδέεται ταυτόχρονα με προβλήματα ψυχικής υγείας, με οικογενειακά προβλήματα, με χρήση ουσιών. Άρα, δεν αρκεί να έχουμε μόνο έναν ξενώνα, αλλά θα πρέπει να συνδυαστεί με βάσεις υποστήριξης”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ