Συγκρούσεις μεταξύ Αραβόφωνων και Αφγανών στη Μόρια – Δώδεκα τραυματίες

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν αργά το βράδυ στο Κέντρο Υποδοχής της Μόριας όταν Αραβόφωνοι και Αφγανοί συνεπλάκησαν με αφορμή προσωπικές διαφορές ανάμεσα σε δύο οικογένειες. Η συμπλοκή πήρε διαστάσεις. Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ κάηκαν και πέντε σκηνές.

Η Αστυνομία κατέστειλε τα επεισόδια με παρέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, υπήρξαν και 19 προσαγωγές.

Σύμφωνα με το lespospost.com, οι συμπλοκές συνεχίζονται σήμερα, αυτήν τη φορά ανάμεσα σε πολυάριθμες ομάδες διαμαρτυρόμενων μεταναστών -κυρίως Αφρικανών- και ισχυρών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους εργαζομένους του ΚΥΤ πολλοί μετανάστες με τις οικογένειες τους βγήκαν έξω από την κεντρική πύλη όπου παραμένουν διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Μικρές εστίες έντασης συνεχίζονται έως τώρα, ενώ σύμφωνα με το lesvospost.com, η αστυνομία προσπάθησε με κάθε τρόπο να επιβάλει την τάξη, όμως τα επεισόδια επεκτάθηκαν και εκτός του χώρoυ του ΚΥΤ Μόριας.

Πηγή: ΑΠΕ, lesvospost.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ