Φοιτητής στα 84 του χρόνια- Έγραψε Πανελλήνιες και διεκδικεί το όνειρό του

Οι δύσκολες συνθήκες έκαναν τον κ. Δημήτρη Μουδατσάκη από το χωριό Σκοτεινό Ηρακλείου να ωριμάσει από νωρίς. Σε ηλικία 10 ετών αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο για να βγει στο μεροκάματο, ερχόμενος στο Ηράκλειο από το χωριό του. Έμεινε πλάι στον θείο του για δυο σχεδόν δεκαετίες. Έμαθε την τέχνη του βιβλιοδέτη, τελείωσε το Δημοτικό, πήγε φαντάρος και στη συνέχεια άνοιξε την δική του επιχείρηση.

Τη νιότη και τη θέληση των ονείρων του όμως δεν τις άγγιξε ο χρόνος. Μόλις συνταξιοδοτήθηκε, πριν 18 χρόνια, πήρε τη μεγάλη απόφαση: Να επιστρέψει στα θρανία, στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Πήρε τα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου, έδωσε εξετάσεις και φέτος, σε ηλικία 84 ετών είδε την εφηβική φύση του να… ξανανιώνει, υλοποιώντας ένα μεγάλο στόχο-σκοπό ζωής: Να περάσει στο πανεπιστήμιο και φαίνεται να το καταφέρνει καθώς οι πάνω από 1000 μονάδες διαφορά από τον τελευταίο που πέρασε πέρυσι στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο πιθανόν να εξασφαλίσουν για κ. Μουδατσάκη την είσοδό του φέτος.

“Από μικρός ήθελα να σπουδάσω! Έβλεπα τα άλλα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο και ζήλευα. Ήθελα να πάω κι εγώ, αλλά δεν μπορούσα. Δεν είχα τη δυνατότητα!”, εξομολογείται στο Cretalive o κ. Δημήτρης Μουδατσάκης.

“Σκέφτομαι να δηλώσω Ιστορία και Αρχαιολογία, πιστεύω ότι θα πιάσω τη βάση”, τονίζει ο 84χρονος.

Πηγή: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ