• Δραματικές ώρες στο Γηροκομείο Αθηνών: Μένει "ακέφαλο" - Νέες καταγγελίες από τον προσωρινό πρόεδρο του Δ.Σ. στο enikos.gr

  12:05 μμ, Τρίτη 26 Ιουν 2018 12:05 μμ, Τρίτη 26 Ιουν 2018

  "Ακέφαλο" μένει το Γηροκομείων Αθηνών, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ωρών, σύμφωνα με τον μεταβατικό πρόεδρο του Δ.Σ. Ιδρύματος Ζώη Κολιό, ο οποίος προχωρά σε νέες καταγγελίες σχετικά με όσα συμβαίνουν.

  Σημειώνεται ότι ο κ. Κολιός , έγκριτος οικονομολόγος και πρώην αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, είχε αναλάβει καθήκοντα πριν από λίγο καιρό ως προσωρινός πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών, προκειμένου να οδηγήσει το Ίδρυμα σε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

  Όπως λέει στο enikos.gr, το βράδυ της Δευτέρας θα πραγματοποιούνταν η έγκριση των υποψηφίων προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε προηγηθεί μια δικαστική απόφαση που αφορούσε σε ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με την οποία 350 άτομα έπρεπε να διαγραφούν από μέλη της Ελεήμονος Εταιρείας του Γηροκομείου. Κάποια από αυτά τα μέλη, όμως, είχαν θέσει υποψηφιότητα είτε για το Δ.Σ. είτε για την εξελεγκτική επιτροπή. «Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση έπρεπε να τους διαγράψουμε καθώς δεν είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές. Έπρεπε να αποβληθούν. Μόλις το άκουσαν αυτό, δύο μέλη του Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης –ένας εκ των οποίων ήταν ο αντιπρόεδρος της προηγούμενης διοίκησης- που μου κάνουν πόλεμο, έχοντας σφραγίσει μέχρι και το λογιστήριο, αποφάσισαν να παραιτηθούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον διοίκηση και το Γηροκομείο Αθηνών να μένει ξανά ακέφαλο. Να σημειώσω ότι δεν δέχθηκαν ούτε την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσα για παράταση της ημερομηνίας των εκλογών, μέχρι η δικαστική απόφαση να καταστεί τελεσίδικη» τονίζει ο Ζώης Κολιός στο enikos.gr.

  Το πρωί της Τρίτης, ο κ. Κολιός μετέβη στο Μονομελές Πρωτοδικείο προκειμένου να υποβάλει αίτημα για τη συγκρότηση προσωρινής διοίκησης της Ελεήμονος εταιρείας. «Κατέθεσα μια λίστα με 22 εκλεκτά άτομα, έγκριτους επιστήμονες για συγκροτήσουμε μια προσωρινή διοίκηση, μήπως μπορέσουμε να βοηθήσουμε την Ελεήμονα, γιατί κάποιοι το μόνο που θέλουν είναι να μην βοηθήσουν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να γίνονται αυτά τα πράγματα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο επίτροπος του δήμου Αθηναίων μου έκανε καταγγελία για μεθόδευση. Αν είναι δυνατόν...» σημειώνει, ενώ, όπως λέει, αντίστοιχο αίτημα έκανε και η δικηγόρος που εκπροσωπεί την προηγούμενη διοίκηση.

  Η δικάσιμος είναι την Πέμπτη, με το μέλλον του πολύπαθου Γηροκομείου Αθηνών να διαγράφεται αβέβαιο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα