Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Μπαρμπαρούση

Της Άννας Κανδύλη

Ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή ο οποίος μπορεί να εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κατηγορούμενου με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και του αναπληρωτή υπουργού Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα.

Νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ζαχαρής έδωσε παραγγελία για κατεπείγουσα έρευνα ως προς την τέλεση των αδικημάτων της εσχάτης προδοσίας και των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας ζητώντας να κινηθεί σε βάρος του βουλευτή η αυτόφωρη διαδικασία.

Είχαν προηγηθεί οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή, ο οποίος βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διαβίβασε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ