Καλά τα νέα από τη μεγάλη φωτιά στην Πύλο – Οριοθετήθηκε από την Πυροσβεστική – ΤΩΡΑ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν πριν από λίγη ώρα να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση κοντά στο κάστρο της Πύλου στη Μεσσηνία. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν στην κατοικημένη περιοχή.

«Ήταν μία πολύ επικίνδυνη φωτιά, αφού το πύρινο μέτωπο πλησίασε τις παρυφές της πόλης της Πύλου. Όμως, χάρη στις προσπάθειες των επίγειων και εναερίων μέσων της πυροσβεστικής, οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν προς τα σπίτια».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, κοντά στην περιοχή του νεκροταφείου της Πύλου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να προστατεύσουν από τη φωτιά και τον αρχαιολογικό χώρο, προσθέτοντας ότι στο έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν και οχήματα του δήμου.

Ωστόσο, όπως είπε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, από τη φωτιά κάηκε πευκοδάσος μέσα και έξω από το κάστρο.Πάντως στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ