Οικιακές βοηθοί και αποκλειστικές νοσοκόμες στο κύκλωμα των μαφιόζων που ρήμαζαν σπίτια στην Αττική- ΦΩΤΟ

Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα, τα μέλη του οποίου διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις στην Αττική, εξάρθρωσαν οι άνδρες της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα, ανάμεσα στους οποίους είναι οικιακές βοηθοί και αποκλειστικές νοσοκόμες, οι οποίες ενεργούσαν ως πληροφοριοδότες της σπείρας για την “κίνηση” στα σπίτια που επρόκειτο να διαρρήξουν τα μέλη της, αλλά και για τα τιμαλφή που υπήρχαν μέσα σε αυτά. Μάλιστα, έδιναν ακόμα και αντικλείδια, για την διευκόλυνση των κακοποιών.

Συγκατηγορούμενοί τους είναι άλλα 22 άτομα, πέντε εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στη φυλακή.

Σημαντική… “λεπτομέρεια” που αφορούσε τη δομή της εγκληματικής σπείρας, ήταν η αυστηρή τήρηση της ιεραρχίας των μελών της, σύμφωνα με τα πρότυπα της γεωργιανής μαφίας (Vor V Zakone – Thief in law).

Συνήθως, “χτυπούσαν” σε ομάδες των τριών ή πέντε ατόμων, έχοντας κάνει πρώτα διερευνητικές διαδρομές έξω από τους στόχους τους και εν συνεχεία όταν το… πεδίο ήταν ελεύθερο, υπήρχε πάντα ο τσιλιαδόρος για να προειδοποιεί.

Συνολικά διαπιστώθηκε ότι η σπείρα είχε ανοίξει τουλάχιστον 70 σπίτια στην Αττική. Κάποιες φορές μάλιστα, ζητούσαν και τη… συνδρομή κακοποιών από το εξωτερικό, οι οποίοι έρχονταν, έκαναν τις διαρρήξεις και ύστερα επέστρεφαν στη χώρα τους. Συνήθως, η λεία τους κατέληγε σε συγκεκριμένους κλεπταποδόχους, με τους οποίους είχαν αναπτύξει “σχέση εμπιστοσύνης”, εξαιτίας της μακροχρόνιας συνεργασίας τους, ενώ τα “κεφάλια” της σπείρας, έστελναν μεγάλα ποσά από τα χρήματα που λάμβαναν εν συνεχεία, σε λογαριασμούς που διέθεταν στο εξωτερικό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ