Μπουτάρης: Ο ΟΑΣΘ είναι δημόσια επιχείρηση και οφείλει να εξυπηρετεί ακόμη και τον τελευταίο πολίτη

Απάντηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ, με αφορμή το χειρόφρενο που τράβηξαν τα αστικά λεωφορεία το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Μπουτάρης είπε: «Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΟΑΣΘ μου θύμισε το ‘έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα’. Συγκρίνει τη Θεσσαλονίκη του 1957 με τη Θεσσαλονίκη του 2018; ‘Οταν το 1957 η πόλη είχε 300.000 κατοίκους και τώρα έχει ένα εκατομμύριο».

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του, ο δήμαρχος χαρακτήρισε «δικαιολογία» τα όσα είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ ότι θέλουν να κάνουν Ανάσταση με τις οικογένειες τους. «Δηλαδή οι νοσοκόμες, οι φαντάροι, οι αεροπόροι και οι πυροσβέστες δεν πρέπει να κάνουν Ανάσταση; Ο ΟΑΣΘ είναι δημόσια επιχείρηση και οφείλει να εξυπηρετεί ακόμη και τον τελευταίο πολίτη».

«Ας βάλει κανένα παραπάνω λεωφορείο στα δρομολόγια ο ΟΑΣΘ και μετά ας κάνει παρατηρήσεις» τόνισε ο κ. Μπουτάρης, συμπληρώνοντας συγκεκριμένα για τους λεωφορειοδρόμους πως έχουν ήδη παραγγελθεί τα πασαλάκια και θα τοποθετηθούν προκειμένου να εμποδίζεται η παράνομη στάθμευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Στην αντιπαράθεση του δημάρχου με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ αναφέρθηκε και η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου, η οποία εξέφρασε την απορία της για τη χρονική συγκυρία κατά την οποία επέλεξε ο κ. Μπουτάρης να θίξει το συγκεκριμένο θέμα.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ