Κολυμπήστε άφοβα – Αίρεται ολοκληρωτικά η απαγόρευση κολύμβησης μετά το ναυάγιο του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»

Μετά και τη σημερινή απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ξανθού, (Αρ. Πρωτ.: Δ1(δ)/Γ.Π.οικ.29220/13-04-2018 – ΑΔΑ: ΩΚΩ8465ΦΥΟ-ΥΞΗ) που αφορά τις ακτές ν. Σαλαμίνας (όρμος Λιμνιώνα, Σελήνια, Ακτή Θεμιστοκλέους), αίρεται ολοκληρωτικά η απαγόρευση κολύμβησης για όλες πλέον τις θαλάσσιες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες είχαν πληγεί από το ναυάγιο του Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται και τυπικά η κοινή προσπάθεια των Υπουργείων «Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», «Περιβάλλοντος και Ενέργειας» και «Υγείας», Περιφέρειας Αττικής, Υπηρεσιών των αρμόδιων Δήμων, στελεχών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εταιρειών απορρύπανσης και ομάδων εθελοντών, για την πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος και την ομαλή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που είχαν επηρεαστεί από τη θαλάσσια ρύπανση λόγω του ναυαγίου.

Τέλος, μετά από εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου, μετέβη στην περιοχή του παραλιακού μετώπου, κλιμάκιο για τη διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό και αποτελούμενο από το Γενικό Γραμματέα κ. Διονύση Τεμπονέρα, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο Ράπτη, το Β’ Υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Ντούνη, το Διευθυντή της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Μαραγκό και το Λιμενάρχη Σαρωνικού Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Σκιαδά Ευάγγελο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ