Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου – Το στοιχείο που ανατρέπει τα δεδομένα

Φως στο μυστήριο της δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου που βρέθηκε νεκρή στο υπόγειο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι αναμένεται να ρίξει ένα στοιχείο που εντοπίστηκε στα νύχια της άτυχης γυναίκας.

Σύμφωνα με την Espresso, πρόκειται για έναν “ορφανό” γενετικό τύπο που βρέθηκε έπειτα από λεπτομερείς έρευνες στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και εκτιμάται ότι ανήκει στον δολοφόνο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει τις έρευνες είχαν βρει στον τόπο του εγκλήματος ίχνη από αιματηρή καταδίωξη της άτυχης γυναίκας και της σκληρής μάχης που έδωσε με τον δολοφόνο της. Από την αρχή, οι άνδρες της αστυνομίας θεωρούσαν ότι θα υπήρχαν στα νύχια της ιστοί από το δέρμα του δολοφόνου της. Ωστόσο, είχε περάσει ένας μήνας από τη δολοφονία της έως ότου να βρεθεί η σορός της.

Όταν βρέθηκε, ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης, με αποτέλεσμα πολλά από τα στοιχεία, όπως αποτυπώματα και DNA, να έχουν “καεί” από τα σωματικά υγρά της. Έτσι, απαιτήθηκαν ενδελεχείς έρευνες στα εργαστήρια που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί στα νύχια της 69χρονης το γενετικό υλικό που όλα δείχνουν ότι ανήκουν στο δράστη της στυγερής δολοφονίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε αυτό το σημαντικό στοιχείο οι αστυνομικοί το κράτησαν ως επτασφράγιστο μυστικό και το συνέκριναν με το αρχειακό υλικό που είναι καταχωρημένο στη βάση δεδομένων γενετικού υλικού. Διαπιστώθηκε, ότι το DNA δεν ανήκει σε κάποιον από τους σεσημασμένους που είχαν συλληφθεί κατά καιρούς, ούτε στον νεαρό “δράκο” του Αμαρουσίου που είχε συλληφθεί για επιθέσεις σε βάρος γυναικών σε υπόγειες διαβάσεις της περιοχής, τις ημέρες που βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα για τον δολοφόνο της Αγραφιώτου.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ