Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής στον Realfm 97,8 για το περιστατικό με τον 88χρονο

Στην περίπτωση του 88χρονου στη Γλυφάδα που πυροβόλησε τους δυο επίδοξους ληστές που μπήκαν στο σπίτι του, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Οι κατηγορίες ήταν για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Απαγορεύεται κάποιος να έχει όπλο χωρίς να έχει άδεια. Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή αυτοί που εισήλθαν στο σπίτι του και είχαν και μία βίαιη συμπεριφορά απέναντι του, βρήκαν το όπλο και το ακούμπησαν πάνω στο κομοδίνο του, λογικό είναι, όποιος και να ήταν πιστεύω ότι θα το χρησιμοποιούσε. Αυτό λέει η λογική της αυτοσυντήρησης, αυτό λέει η λογική όταν δέχεσαι επίθεση. Γιατί ο ηλικιωμένος δέχτηκε και μία βίαιη συμπεριφορά” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καλιακμάνης και πρόσθεσε:

“Δεν είναι λίγο να μπει ο άλλος μέσα στο σπίτι σου και να σε απειλεί και να ψάχνει. Αλλά η συγκεκριμένη συμπεριφορά, δηλαδή να έχεις ένα όπλο χωρίς άδεια οπλοφορίας είναι παράνομη πράξη και όταν χρησιμοποιείς ένα παράνομο όπλο είναι παράνομη οπλοχρησία…Βλέπετε ότι όλη η κοινωνία είναι με τον ηλικιωμένο, γιατί έρχονται όλοι στη θέση του”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ