Συναγερμός στο Ακραίφνιο Βοιωτίας – Αρρώστησαν τα 45 από τα 60 παιδιά του σχολείου – Ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε συναγερμό τέθηκαν οι υγειονομικές Αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας μετά την απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρου Καρκάνα να κλείσει το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις του Ακραιφνίου στο Δήμο Ορχομενού, καθώς αρρώστησαν οι 45 από τους 60 συνολικά μαθητές.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι μαθητές του σχολείου είναι υψηλός πυρετός, ναυτία, πόνος στην κοιλιά και λιποθυμία. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην ίδια περιοχή και κάποιοι ηλικιωμένοι παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ηλικιωμένοι στην περιοχή έχουν τα ίδια συμπτώματα.

Στο Ακραίφνιο βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της ΠΕΒ προκειμένου δείγματα νερού να σταλούν για ανάλυση ώστε να αποσαφηνιστεί αν ευθύνεται το νερό για το επιδημιολογικό περιστατικό. Οι υπεύθυνοι της υγειονομικής υπηρεσίας ολοκλήρωσαν τη δειγματοληψία σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε άλλα τέσσερα σημεία του χωριού.

Τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς από όπου και αναμένονται σύντομα τα αποτελέσματα. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή πληροφοριών: tvstar.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ