Ποινή φυλάκισης 16 ετών στον Γιάννη Καρούζο – Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την πρώην σύζυγό του

Της Άννας Κανδύλη

Έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη από τη Realnews του αποκαλούμενου «Καρούζος Gate», το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων εκφώνησε σήμερα την ετυμηγορία του για τους κατηγορούμενους. Οι δικαστές υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Παναγιώτας Φάκου έκρινε τους 5 εκ των 6 ομόφωνα ένοχους, χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στην φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 16 ετών χωρίς ανασταλτικό στο κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης , τον άλλοτε μεγαλοκατασκευαστή Ιωάννη Καρούζο, στον μόνο από τους καταδικασθέντες που δεν χορηγήθηκε και ανασταλτικό στην έφεση.

Η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα, και «δεξί» του χέρι στο παρελθόν, καταδικάστηκε σε ποινή 14 ετών. Ωστόσο το δικαστήριο της έδωσε το ανασταλτικό κι έτσι δεν θα επιστρέψει στη φυλακή. Της επιβλήθηκαν όμως σειρά περιοριστικών όρων: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα 3 φορές το μήνα, διανυκτέρευση στον τόπο που δηλώνει ως κατοικία, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων. Στο πρώην ζεύγος επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ .

Ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης που μέσω της εταιρείας «ΦΑΝΤΟΜ» αγόρασε δύο ακίνητα στη Γλυφάδα με εικονικά τιμήματα κατά το κατηγορητήριο , καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών. Στους στενούς του συνεργάτες και εκπροσώπους της «ΦΑΝΤΟΜ» Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ετών στον πρώτο και 5 ετών στον δεύτερο. Αθώος κρίθηκε ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος που συμμετείχε και αυτός στο Δ.Σ. της εταιρείας.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια σε όλους τους κατηγορούμενος και την υποχρέωση καταβολής χρηματικής ικανοποίησης στο Δημόσιο για ηθική βλάβη, 100.000 ευρώ στον Ι.Καρούζο και από 50.000 ευρώ στους υπόλοιπους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ