Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων στον Realfm 97,8 για τα επεισόδια σε συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών

Στα επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών για τους πλειστηριασμούς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων, Γρηγόρης Γερακαράκος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.

“Ή θέση μας όσον αφορά το θέμα των πλειστηριασμών είναι σαφής από τον Σεπτέμβριο… Μπήκαμε στο διοικητικό συμβούλιο, πήραμε τις αποφάσεις μας και είπαμε ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση θα μπει σε αυτή τη διαδικασία να δούμε εικόνες των αστυνομικών να τους βάζουν σε σπίτια, να παίρνουν τις περιουσίες του κόσμου και να είναι ο αστυνομικός αυτός που φεύγει από τον ρόλο του, εμείς θα αντιδράσουμε σαν συνδικάτο και θα συγκρουστούμε” είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

“Βλέπουμε κάποιες ομάδες πολιτών, οι οποίες πάνε σε γραφεία συμβολαιογράφων για να προκαλέσουν κάποια αναστάτωση. Πάνε εκεί ώστε να δείξουν την αγανάκτηση τους. Η αστυνομία εκεί πρέπει να βρίσκεται… Η στάση της αστυνομίας σχετικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι κατά. Εμάς στην αστυνομία σε όλες τις φάσεις και όλες οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τον αστυνομικό, είτε για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα. Ο ρόλος τους αστυνομικού δεν είναι αυτός που βλέπουμε σε πάρα πολλές φάσεις, ο ρόλος του αστυνομικού είναι πρόληψη και η καταστολή του εγκλήματος”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ