• Τι έδειξε η πραγματογνωμοσύνη για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη

  3:25 μμ, Σαββατο 10 Μάρ 2018 3:25 μμ, Σαββατο 10 Μάρ 2018

  Σε λάθος του οδηγού του λεωφορείου φέρεται να αποδίδει την τροχαία σύγκρουση η οποία οδήγησε ανήμερα των Χριστουγέννων τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη στην εντατική η πραγματογνωμοσύνη που διενεργείται προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος που είχε.

  Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές που επικαλείται η εφημερίδα "Έθνος" από την έρευνα που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες προκύπτει ότι η πρόσκρουση έγινε στο εντελώς δεξιό μέρος του λεωφορείου. Μάλιστα, πληροφορίες της εφημερίδας από κύκλους των ΟΣΥ και ΟΑΣΑ αναφέρουν ότι έχουν ήδη επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του οργανισμού πραγματογνώμονες των εμπλεκομένων μερών προκειμένου να εξετάσουν το επίμαχο λεωφορείο με το οποίο συγκρούστηκε ο παρουσιαστής στις 25 Δεκεμβρίου του 2017.

  Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι τόσο το λεωφορείο όσο και ο Κωνσταντίνος ήθελαν να πορευτούν στην οδό Καλύμνου με κατεύθυνση προς Βάρη. Ο οδηγός του λεωφορείου όμως έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά τη στιγμή που ερχόταν με τη μηχανή του ο Αγγελίδης, ο οποίος δεν κατάφερε να τον αποφύγει.

  Η πραγματογνωμοσύνη καλείται να απαντήσει στα σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν από το συμβάν, όπως ποια ήταν η ταχύτητα των δύο οχημάτων, εάν ο οδηγός του λεωφορείου άναψε φλας, και μάλιστα σε χρόνο κατά τον οποίο θα προλάβαινε να αντιληφθεί την πρόθεσή του ο οδηγός της μηχανής, αλλά και αν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα των δύο οδηγών, καθώς ήταν ξημερώματα και ημέρες εορτών. Σημειώνεται ότι ως προς το τελευταίο, από τη δειγματοληψία δεν βρέθηκε ποσότητα αλκοόλ στο αίμα κανενός από τα εμπλεκόμενα μέρη .

  Η πραγματογνωμοσύνη που διενεργεί τεχνικός σύμβουλος της οικογένεια του Κωνσταντίνου Αγγελίδη ρίχνει "φως" στα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από το ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με το ζήτημα της ταχύτητας, αν και αυτή δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, καθώς έβρεχε και δεν υπάρχουν ίχνη τροχοπέδησης, φαίνεται πως ήταν κανονική. Το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι ο παρουσιαστής δεν κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα είναι η ανυπαρξία ζημιών. Μπορεί λόγω της τριβής που δημιουργήθηκε η μηχανή να πήρε φωτιά, αλλά δεν υπήρχαν σημάδια πρόσκρουσης που θα έδειχναν υψηλή ταχύτητα, αποτέλεσμα της οποίας θα ήταν να "καρφωθεί" πάνω στο κινούμενο λεωφορείο. Επιπλέον, ακόμη ένα σημάδι βάσει του οποίου μπορεί να σχηματιστεί εικόνα γύρω από την ταχύτητα που είχε αναπτύξει η μηχανή του Αγγελίδη είναι το πόσο μακριά βρέθηκε. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη η μηχανή σύρθηκε μόλις λίγα μέτρα από τον τόπο του ατυχήματος. Αυτό το στοιχείο συνηγορεί ότι ο παρουσιαστής δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε με τη δυνατή, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, πρόσκρουση η μηχανή να βρεθεί πολύ πιο μακριά από το σημείο όπου βρέθηκε.

  Προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση

  Να περιγράψει τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου αλλά και τις κινήσεις των δύο οδηγών επιχειρεί η έκθεση του πραγματογνώμονα. «Το λεωφορείο βρέθηκε σταματημένο στο αριστερό μέρος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, γεγονός που δείχνει ότι κινήθηκε από τη δεξιά λωρίδα προς την αριστερή με σκοπό να στρίψει αριστερά στον δρόμο, όπου ήταν το προκαθορισμό δρομολόγιό του.

  ‘Ετσι, φαίνεται πως έκλεισε τον δρόμο στη μηχανή η οποία πήγαινε κανονικά στην πορεία της, με τον παρουσιαστή να προσπαθεί να κάνει ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει».

  Πηγή πληροφοριών: Έθνος

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα