Δύο μήνες φυλάκιση για επίθεση σε εφοριακούς στη Σάμο – Πελάτες εμπόδισαν τον έλεγχο

Ποινή φυλάκισης δύο μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σάμου στον 52χρονο άνδρα που είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για τα αδικήματα της απείθειας, της απειλής και της εξύβρισης κατά δύο εφοριακών που διενεργούσαν έλεγχο στην περιοχή του Μεσαίου Καρλοβάσου.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας οι δύο εφοριακοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα μπήκαν στο εστιατόριο προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο και αφού αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη κατευθύνθηκαν προς την ταμειακή μηχανή.

Στη συνέχεια, όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από θαμώνα του μαγαζιού με αποτέλεσμα o εφοριακός να καλέσει την Αστυνομία, ενώ η γυναίκα εφοριακός προσπάθησε να συνεχίσει τον έλεγχο που είχε ξεκινήσει, όταν σύμφωνα με την μαρτυρία της δέχτηκε και εκείνη ύβρεις από μια 49χρονη, στην οποία έκανε μήνυση αλλά η υπόθεση δεν εκδικάστηκε σήμερα.

Τελικά οι εφοριακοί αναγκάστηκαν να φύγουν χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώσουν τον έλεγχο και να βεβαιώσουν τυχόν παραβάσεις που υπήρξαν σύμφωνα και με ομολογία του ίδιου του ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Αυτό που δήλωσαν οι εφοριακοί μετά την λήξη της ακροαματικής διαδικασίας ήταν ότι νιώθουν όλο και πιο ανυπεράσπιστοι να κάνουν τη δουλειά τους και ότι θεωρούν απαραίτητη τη συνοδεία αστυνομικού κατά τη διάρκεια των φορολογικών ελέγχων, κάτι που δεν μπορεί να γίνει πάντα, καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη αστυνομικής δύναμης στο νησί.

Πηγή: samiaki.tv

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ