Δικηγόρος Φρουζή στον Realfm: Ιδιωτική η διαφορά με την πρώην γραμματέα του – Τι λέει για τους προστατευόμενους μάρτυρες

«Ο Κωνσταντίνος Φρουζής θα παραμείνει να αντιμετωπίσει τις εις βάρος του κατηγορίες. Η θέση του είναι πολύ ξεκάθαρη. Έχει ξεκινήσει μια ποινική διαδικασία εις βάρος του στην οποία θέλει να κληθεί για να καταθέσει τις απόψεις του και να αρνηθεί όσα του αποδίδονται», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97,8 και στον Νίκο Στραβελάκη, ο συνήγορος του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Μιχάλης Φαράντος.

«Η πάγια θέση του κ. Φρουζή από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι αρνείται κατηγορηματικά όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οτιδήποτε άλλο περί προστασίας ή ειδικής μεταχείρισης δεν υφίστανται», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση αν του έχει προταθεί να ενταχθεί στους προστατευόμενους μάρτυρες.

«Έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου και ως τέτοιος θα αντιδράσει ασκώντας τα δικαιώματα που του δίνει ο νόμος για την απόδειξη της αθωότητάς του», είπε ο κ. Φαράντος αρνούμενος να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το υλικό της δικογραφίας που έχει διαρρεύσει.

Όσον αφορά τις μαρτυρίες για συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα ο δικηγόρος απάντησε ότι «ο κ. Φρουζής ήταν – εκτός από αντιπρόεδρος της Novartis – και πρόεδρος επί τρία και γγ πι άλλα τρία χρόνια του ΣΦΕΕ. Όποιες συναντήσεις έκανε με πολιτικά ή άλλα πρόσωπα έγιναν με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ».

Απαντώντας σε ερώτημα για το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας όπου εμφανίζεται να ενημερώνει στελέχη της Novartis και να αναφέρει τρία ονόματα πολιτικών, ο κ. Φαράντος επεσήμανε ότι «ήταν μια ανοικτή συνάντηση στελεχών της εταιρείας στην οποία μίλαγε για τις επαφές του κ. Φρουζή ως προέδρου του ΣΦΕΕ αλλά και ως αντιπροέδρου της Novartis για θέματα που απασχολούν την φαρμακοβιομηχανία. Είναι ευνόητο ότι αν θέλει κανείς να μιλήσει για παράνομες πράξεις δεν το κάνει σε ακροατήριο».

Για την δικαστικά διένεξη με την κ. Μαραγγέλη, που φέρεται αν είναι μεταξύ των προστατευόμενων μαρτύρων είπε ότι δεν αφορά την υπόθεση της Novartis, προσθέτοντας ότι ο κ. Φρουζής δεν έχει γνώση ή υπόνοια για την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων. Πηγή: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ