Λέκκας στον Realfm: Θα συγκαλέσω άμεσα την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στον realfm και τον Νίκο Στραβελάκη, πρόκειται για συνέχεια της σεισμικής ακολουθίας που είχαμε στις αρχές Ιανουαρίου μεταξύ Μαραθώνα και Πεντέλης. Τότε είχαν καταγραφεί πάνω από είκοσι σεισμικές δονήσεις, με τη μεγαλύτερη να φτάνει τα 3,8 Ρίχτερ με επίκεντρο την ακτογραμμή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης.

Ο αποψινός σεισμός σημειώθηκε στο βορειοδυτικό άκρο της Πεντέλης προς τη Σταμάτα και είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ.

Όπως τόνισε ο κ. Λέκκας η περιοχή δεν φιλοξενεί μεγάλα ρήγματα συνεπώς η δυνατότητα να έχουμε κάποιο μεγάλο σεισμό είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Η περιοχή έχει μόνο μικρά ρήγματα που μπορεί να δώσουν μικρούς σεισμούς ως αυτό το μέγεθος αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκδηλωθεί εκεί σεισμός πολύ μεγάλου μεγέθους.

Τέλος δήλωσε ότι θα συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους υπουργός, ενώ ήδη έχει μιλήσει με αρκετούς συναδέλφους του και η γενική εκτίμηση είναι πως πρόκειται για μικρή σεισμική δραστηριότητα που θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες αλλά δεν πρέπει να υπάρξει ανησυχία.

Ακούστε εδώ το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ