Το like στο Instagram κάποιου θεωρείται ως “μικρο-απιστία” – Τι είναι απιστία και τι όχι στα social media;

Στείλατε καρδούλα με μήνυμα στο Facebook ή κάνατε like στο post μίας ή ενός αγνώστου στο instagram; Μπορεί να το βλέπετε σαν μια αθώα ενέργεια, αλλά φαίνεται ότι το “like” σε μια δημοσίευση στο Instagram κάποιου άλλου, μπορεί να είναι πιο επιζήμιο από ό, τι νομίζετε.

Ο Δρ Martin Graff, ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας, έχει επεξεργαστεί τον νέο όρο «μικρο-απιστία» για να περιγράψει δράσεις στο διαδίκτυο που θεωρούνται ως απιστία. Αυτές οι ενέργειες περιλαμβάνουν την εξέταση των λογαριασμών κοινωνικών μέσων του πρώην σας, την αποστολή του emoji σε άλλους ανθρώπους εκτός από τον σύντροφό σας και την αποθήκευση των στοιχείων επικοινωνίας κάποιου ατόμου αντίθετου φύλου με ψευδή ονομασία.

Μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph, ο Δρ Graff δήλωσε: “Μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό όσο τα επανειλημμένα “like” στα ποσταρίσματα ή τα σχόλια κάποιου στο Instagram ή σχολιάζοντας στο Facebook σε κάποιον”.

Αυτό υποχρεώνει τα ζευγάρια να επανεξετάσουν τι είναι αποδεκτό για τον σύντροφό τους να κάνει online. Ο Δρ Graff είπε: “Είναι το να στέλνει μια καρδιά σε ένα μήνυμα στο Facebook απιστία; Ή είναι μικρο-απιστία;” Ο ψυχολόγος εξήγησε ότι πολλές από τις ενέργειες που θεωρούνται μικρο-απιστία περιλαμβάνουν ακόμα και το να κάνουμε κάτι πίσω από την πλάτη του συντρόφου μας.

Πηγή: Mirror

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ