Ο δημιουργός του γλυπτού στο Παλαιό Φάληρο στον Realfm 97,8: Κάποιοι αναζητούν εχθρούς

“Εάν φέρναμε ένα έργο του Πικάσο, τους Αγγέλους, ή τις κόκκινες μορφές του Ματίς που χορεύουνε πιασμένες χέρι με χέρι, εκεί θα έλεγαν ότι είναι ο χορός του διαβόλου. Δεν υπάρχει περίπτωση. Ή τι θα έλεγαν ακόμη για ένα έργο του Ανίς Καπούρ το οποίο βρίσκεται στο Σικάγο, ένα τεράστιο,εκπληκτικό έργο, ένα γιγάντιο φασόλι ας πούμε. Θα έλεγαν ότι είναι το αυγό του διαβόλου. Δεν ξέρω… Δεν μπορώ να καταλάβω…”, ανέφερε ο Κωστής Γεωργίου, ο δημιουργός του γλυπτού στο Παλαιό Φάληρο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις κεντρικό μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη.

Ο παγκοσμίου φήμης εικαστικός και γλύπτης, τόνισε στις δηλώσεις του: “Η επίσημη εκκλησία δεν τοποθετείται αρνητικά επί του θέματος. Ο πατήρ Πατάπιος που έκανε αυτές τις δηλώσεις ανήκει στους παλαιοημερολογίτες. Προφανώς, σε αυτό το περιβάλλον, στην πιο μεγάλη κρίση μεταπολεμικά, κάποιοι συμπολίτες μας αναζητούν εχθρούς και δεν διστάζουν να προστρέξουν σε στοιχειά και τελώνια”.

“Δεν είναι απαραίτητο να αναζητούμε εξηγήσεις. Κάθε έργο έχει εκτόπισμα. Το βλέπουμε σαν αυτό που είναι. Δεν υπήρξε ουδέποτε οποιαδήποτε πρόθεση. Είναι ένα γλυπτό. Δεν συνάδει με γνωστές εικόνες και γι’ αυτό γίνονται συνειρμοί. Το έργο τέχνης έτσι λειτουργεί. Εάν κάναμε γνωστά έργα, η τέχνη θα παραμένει σταθερή. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ σε κάτι το οποίο φεύγει από τα όρια της λογικής”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κωστής Γεωργίου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ