Τι λέει στον Realfm 97,8 για το “τρενάκι του τρόμου” στο Αίγιο ο νομικός σύμβουλος του Δήμου: Ο ιδιοκτήτης δεν είχε άδεια

Στο ατύχημα με το εναέριο τρενάκι στο Αίγιο αναφέρθηκε ο νομικός σύμβουλος του δήμου, Γιώργος Μπέσκος λέγοντας μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης των παιχνιδιών δεν είχε λάβει την άδεια για την τοποθέτηση τους.

“Ο ιδιοκτήτης δεν είχε καμία άδεια. Για να χρησιμοποιηθεί κάποιος χώρος στην πλατεία έγινε πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του χώρου για τα Χριστούγεννα. Μετά την προβλεπόμενη διαδικασία με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου κατοχυρώθηκε ο διαγωνισμός στο συγκεκριμένο ιδιοκτήτη των παιχνιδιών. Η απόφαση της οικονομικής επιτροπής διαβιβάστηκε στην αποκεντρωμένη διοίκηση για έγκριση ή μη, δεν είχε έρθει ακόμα η εγκριτική από την Περιφέρεια και σε κάθε περίπτωση δεν είχε προχωρήσει καμία ενέργεια, ούτε σύνταξη συμφωνητικού, ούτε ο έλεγχος των εγκαταστάσεων προκειμένου να έρθει η επιτροπή ελέγχου για να διαπιστώσει το κατάλληλο ή όχι των παιχνιδιών προκειμένου να γίνει και η άδεια εγκατάστασης” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέσκος.

“Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης πήγε και τα τοποθέτησε αυθαίρετα και είχαμε το συμβάν που έγινε χθες” σημείωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και νομικός σύμβουλος του δήμου και πρόσθεσε:

“Εμείς στο δήμο δεν γνωρίζαμε ότι είχαν εγκατασταθεί τα παιχνίδια. Δεν έγινε καμία καταγγελία στο δήμο, δημοτική αστυνομία δεν υπάρχει και έγινε αυτό το συμβάν… Οι υπηρεσίες του δήμου δεν είχαν καμία ενημέρωση, καμία καταγγελία ότι είχε προχωρήσει στη συγκεκριμένη τοποθέτηση”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ