“Αστακός” η Αθήνα – Σε ισχύ τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Ερντογάν

Σε ισχύ τέθηκαν από τις 6 το πρωί, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη πρωτεύουσα, ενόψει της άφιξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Τα μέτρα θα παραμείνουν ως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν και ο Τούρκος Πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Θράκη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από περίπου 200 άτομα της προσωπικής του φρουράς. Στην Αθήνα βρίσκονται εδώ και μέρες 65 Τούρκοι μυστικοί αστυνομικοί και άλλοι 60 περίπου στην Θράκη.

Από την Ελληνική Αστυνομία, διατέθηκαν 2.800 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων, της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι έχουν μετατρέψει σε φρούριο το κέντρο της πρωτεύουσας.

Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται σε όλα τα σημεία απ’ όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή Ερντογάν και η συνοδεία του ενώ για λόγους ασφαλείας, έχουν προγραμματιστεί ειδικά μέτρα για την πρόληψη επεισοδίων περιφερειακά του κέντρου των Αθηνών.

Για όσους τυχόν βρεθούν στο κέντρο αυτές τις ώρες θα “ανακαλύψουν” ότι το κινητό τους τηλέφωνο δεν θα λειτουργεί προσωρινά, καθώς θα εφαρμοστεί και πάλι η τεχνολογία με τα «jammer» που μπλοκάρουν τα κινητά τηλέφωνα για λόγους ασφαλείας.

Το Σύνταγμα και η γύρω περιοχή θα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή και βέβαια θα είναι αδύνατη η παραμικρή προσέγγιση ακόμα και πεζών με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ