Ο Γιώργος Μομφεράτος για την άδεια Κουφοντίνα: Σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι άνθρωποι από τη φυλακή

“Αν είναι ο Κουφοντίνας μέσα ή έξω από τη φυλακή λίγο με απασχολεί, αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι γιατί γίνεται ακόμα τόσος ντόρος και τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσει να γίνεται αυτός ο ντόρος” επεσήμανε ο Γιώργος Μομφεράτος, γιος του Νικόλαου Μομφεράτου σχετικά με την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 Fm.

“Ο νομικός μας πολιτισμός λέει ότι κάποια μέρα αυτοί οι άνθρωποι θα βγουν από τη φυλακή και νομίζω ότι είναι σωστό κάποια στιγμή να βγαίνουν οι άνθρωποι από τη φυλακή αλλιώς δεν έχει κανένα λόγο να αναμορφώνονται, ιδίως οι ισοβίτες άρα θα βγουν αυτοί οι άνθρωποι από τη φυλακή τι θα γίνει τότε;” τόνισε ο Γιώργος Μομφεράτος και πρόσθεσε:

“Δηλαδή αν για δύο μέρες γίνεται πανικός τι θα γίνει όταν βγούνε τελειωτικά από τη φυλακή; Αυτό πρέπει να αναρωτηθούμε, πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως κοινωνία για να δεχτούμε ένα τέτοιο γεγονός και νομίζω ότι όταν γίνει αυτό το σημαντικό θα είναι να μη μας ενδιαφέρει, να μη μας αφορά”.

Ερωτηθείς μεταξύ άλλων αν θα περίμενε από τα μέλη της 17Ν να βγουν να ζητήσουν συγγνώμη για τον τρόπο που προσπάθησαν να περάσουν τις ιδέες τους ο κ. Μομφεράτος απάντησε:

“Οι ιδέες τους δεν έχουν καμία διαφορά από ιδέες εκατομμύρια άλλων, ο μόνος λόγος που τους ακούμε είναι επειδή δολοφόνησαν ανθρώπους. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ σημαντικό οι ίδιοι να βγούνε και να καταλάβουν ότι όλο αυτό που κάνανε είναι λάθος. Δεν είναι εύκολο θέμα, πιστεύω ότι θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους αυτούς σε τεράστια απελπισία αυτό το ζήτημα και νομίζω ότι δεν έχουν το θάρρος να το κάνουν οπωσδήποτε όμως θα ήταν σημαντικό όπως έγινε και στην Ιταλία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ