Πρόταση Εισαγγελέα: Να δικαστεί ο Μαρτίνης για τα δωρεάν νοσήλια

Να παραπεμφθεί σε δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων στο “Ερρίκος Ντυνάν” κατά το διάστημα 2007-2010, ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών, Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο εισαγγελέας, όμως, δεν δείχνει το εδώλιο για την υπόθεση σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον κ. Μαρτίνη καθώς κρίνεται ότι ενεργούσε μόνος του, ως προς το ποιος θα νοσηλευόταν και με ποιο -κάποιες φορές μηδενικό- κόστος.

Ο εισαγγελέας προτείνει τη διατήρηση των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στον αποφυλακισθέντα 75χρονο Μαρτίνη, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω βεβαρημένης υγείας: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει, έως ότου η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο.

Στην -ογκώδη- πρόταση του κ. Πεπονη, αναφέρονται και όλα τα ονόματα (8.106) προσώπων που έχουν ταυτοποιηθεί σχετικά ως νοσηλευόμενα στο Ντυνάν, ασφαλώς όχι με την ιδιότητα των κατηγορουμένων.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει παραπεμφθεί ήδη και στο πλαίσιο της υπόθεσης της Hospitalia International, εταιρείας ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, για μίζες στην προμήθεια υλικού για το Ντυνάν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ