Προκαταρκτική έρευνα για τις αφίσες με τη φωτογραφία του Άγγελου Συρίγου

Της Άννας Κανδύλη

Αυτεπαγγέλτως παρενέβη η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με την αφίσα που φέρει τη φωτογραφία του καθηγητή του Παντείου Άγγελου Συρίγου και που έχει τοιχοκολληθεί σε διάφορα σημεία της Αθήνας με σύνθημα «Αυτός είναι ο φασίστας».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηλίας Ζαγοραίος έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της προτροπής σε αξιόποινες πράξεις.

Σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών επρόκειτο να γίνει η δίκη του ενός από τους τρεις νεαρούς που κατηγορούνται για ξυλοδαρμό του καθηγητή έξω από το Πάντειο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στον καθηγητή είχε επιτεθεί μια μικρή ομάδα νεαρών επειδή νωρίτερα ο κ. Συρίγος είχε επικρίνει άλλη ομάδα που έκανε αφισοκόλληση στους τοίχους του ιδρύματος.

Η δίκη αυτή αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου για τις 19 Δεκεμβρίου. Το δικαστήριο αρχικώς έδωσε πιο μακρινή δικάσιμο, ωστόσο ικανοποίησε το αίτημα του κ. Συρίγου που ζήτησε επίσπευση της διαδικασίας σημειώνοντας ότι « υπάρχει ενεργή απειλή εναντίον μου καθώς κυκλοφορεί αφίσα που με στοχοποιεί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ