Ντοκουμέντο για το μοιραίο δεξαμενόπλοιο: Είχε προσωρινό πιστοποιητικό αξιοπλοΐας – ΦΩΤΟ

Συνεχείς παρατάσεις έπαιρνε το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη II», το οποίο προκάλεσε την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, για να πλέει και να μεταφέρει καύσιμα, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του το «902.gr».

Συγκεκριμένα, έγγραφο του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας αποκαλύπτει ότι το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του πλοίου είχε λήξει στις 27 Ιούλη και είχε λάβει παράταση για δύο μήνες. Έτσι στις 26 Ιούλη είχε δοθεί παράταση μέχρι τις 6 Αυγούστου, ενώ στη συνέχεια, ακολούθησε και άλλη μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Έτσι για πολλούς εγείρονται ερωτήματα για την κατάσταση του πλοίου και το πώς η εταιρεία εξασφάλιζε το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας με δεδομένο ότι βάσει πολλών μαρτυρίων και καταγγελιών, το πλοίο παρουσίαζε σοβαρά προβλήματα στο μηχανοστάσιο και στις σωληνώσεις του.

Υπάρχουν, άλλωστε, σοβαρές καταγγελίες το μηχανοστάσιο του πλοίου περιγράφεται ως «ρημάδι», ενώ οι σωληνώσεις του, ακόμη κι αυτές που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα, είχαν παντού τρύπες και μπαλώματα.

Ταυτόχρονα, έχουν εμφανιστεί καταγγελίες που αναφέρουν ότι η σκουριά είχε «φάει» και σημεία των λαμαρινών στα στεγανά του πλοίου, με αποτέλεσμα συχνά να «μπάζει» κι από εκεί νερά.

Δείτε τα έγγραφα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ