Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την πετρελαιοκηλίδα κατέθεσε ο Γιάννης Μώραλης

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη ρύπανση των ακτών του Πειραιά από την πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα κατέθεσε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης, μάλιστα, έκανε και σχετική ανάρτησή στο προφίλ του στο facebook αναφέροντας ότι «κατέθεσα σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τη ρύπανση που υπέστησαν οι ακτές και η θάλασσα του Πειραιά».

«Θεωρώ πως θα πρέπει να εξεταστούν ενδελεχώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο, εξαιτίας του οποίου υπέστη οικολογική ζημιά το παραλιακό μέτωπο, καθώς και η όλη διαδικασία αντιμετώπισης», συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Πειραιά επισημαίνοντας ότι «τα ερωτήματα είναι πολλά και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις. Είναι δεδομένο πως αυτό που προέχει είναι να καθαρίσει το συντομότερο δυνατό η θάλασσα του Πειραιά. Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες, σίγουρα έγιναν λάθη. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς συνέβη και όσοι έχουν ευθύνη να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματος και εξετάζουμε όλα τα ένδικα μέσα για αστικές ευθύνες».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Μώραλη:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ