Πώς σκοτώθηκε ο 11χρονος μαθητής – Άφαντος ο δράστης

Γλέντι για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, η οποία κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, είχε στηθεί το βράδυ της Πέμπτης, δίπλα από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, όπου ο 11χρονος μαθητής έπεσε νεκρός από «αδέσποτη σφαίρα», όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Μετά τις 21:30 άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί από σπίτι, ο κρότος των οποίων δεν έφτανε μέχρι το σχολείο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή για τη λήξη της σχολικής περιόδου.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα από άτομα της τοπικής κοινωνίας των Αχαρνών, που γνωρίζουν την οικογένεια Ρομά, η οποία έστησε το γλέντι, αναφέρουν ότι η γιορτή είχε στηθεί με αφορμή τη μη προφυλάκιση γυναίκας, η οποία είχε συλληφθεί λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί με δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πατέρας της φαίνεται ότι αποφάσισε να γλεντήσει την απελευθέρωσή της με μπαλοθιές, διότι θεώρησε μάλλον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «μεγάλο» γεγονός τη μη προφυλάκισή της, αφού ο κίνδυνος να καταλήξει στη φυλακή η κόρη του ήταν ορατός λόγω του ποινικού παρελθόντος της.

Κάτοικοι της περιοχής τηλεφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αστυνομία για να καταγγείλουν άσκοπους πυροβολισμούς, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, στη Δυτική Αττική υπάρχουν οικογένειες Ρομά που έχουν ως αποτρόπαιο «έθιμο» να «γιορτάζουν» με αυτό τον τρόπο τη μη φυλάκιση συγγενών τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ