Ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς – Τι καταγγέλλουν Κωνσταντοπούλου-Στρατούλης

Ένταση επικράτησε για ακόμη μια Τέταρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όταν μέλη συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών ήρθαν σε αντιπαράθεση με συμβολαιογράφους. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο του Ειρηνοδικείου βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμβολαιογράφους οι οποίοι κάθονταν κοντά στο κυλικείο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ένας από τους συγκεντρωμένους φώναξε ότι οι συμβολαιογράφοι πραγματοποιούν τον πλειστηριασμό ηλεκτρονικά με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση. Την ώρα που οι συμβολαιογράφοι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν ένας από τους διαμαρτυρόμενους κατήγγειλε ότι μια συμβολαιογράφος τον έσπρωξε βίαια.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου μαζί με μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω», ζήτησαν την σύλληψη της συμβολαιογράφου. Ο διαδηλωτής που υποστήριξε ότι απωθήθηκε βίαια από την συμβολαιογράφο έχει πάει στο τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να υποβάλει μήνυση.

Ανάλογες καταγγελίες έκανε και ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη ενέργεια σε βάρος του ενεργού μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Τζούλιας Λιακοπούλου. Το κίνημα, παρά τους τραμπουκισμούς των “κορακιών” και την προσπάθεια της κυβέρνησης να το εξουδετερώσει με την πρόσφατη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, θα συνεχίσει τον αγώνα του για να μην υπάρξει αρπαγή πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών από τους τραπεζίτες και το μνημονιακό κράτος. Το κίνημα, όπως σταμάτησε μέχρι τώρα τους πλειστηριασμούς στα ειρηνοδικεία, θα βρει τρόπο να σταματήσει και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς», δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ