Τα τραγούδια που σημάδεψαν την καριέρα του Δημήτρη Μητροπάνου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Δημήτρης Μητροπάνος παρόλο που είχε παραδεχθεί ότι δεν του άρεσε καθόλου η διαδικασία της ηχογράφησης και του στούντιο, έκανε πολλούς δίσκους κατά τη διάρκεια της πορείας του.Πρώτος σημαντικός σταθμός στην καριέρα του ήταν ο δίσκος “Άγιος Φεβρουάριος” σε μουσική Δήμου Μούτση και στίχους Μάνου Ελευθερίου. Ο ίδιος θεωρούσε ότι ο συγκεκριμένος δίσκος, μαζί με το έργο «Στου Αιώνα την Παράγκα» που έκανε με τον Θάνο Μικρούτσικο ήταν οι καλύτερες δισκογραφικές δουλειές του. Ήταν μεγάλος ερμηνευτής και πάντα καλότυχος.

Η περίφημη “Ρόζα” ήταν 10 χρόνια στο συρτάρι του Μικρούτσικου μέχρι να τη δώσει στο Μητροπάνο να την τραγουδήσει. Το ίδιο συνέβη και με το “Σε αναζητώ στη Σαλονίκη” του Μάριου Τόκα. Ένα τραγούδι που απογείωσε με τη φωνή του ο Μητροπάνος..

Ο Τόκας αρνιόταν πεισματικά για χρόνια να το δώσει σε κάποιον ερμηνευτή, ενώ όλοι πίστευαν ότι το τραγούδι δεν θα αρέσει στον κόσμο, γιατί είχε «δύσκολους» στίχους.

Η συνεργασία με τον Τόκα, το 1992 τον έστρεψε σε πιο έντεχνους δρόμους. Είκοσι χρόνια μετά συμμετείχε στο άλμπουμ-αφιέρωμα στο συνθέτη Μάριο Τόκα με τίτλο «Ήλιος Κόκκινος”. Αυτή ήταν και η τελευταία του ηχογράφηση, λίγες μέρες πριν το θάνατο του, στις 17 Απριλίου του 2012.

Στη 45χρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, ο Δημήτρης Μητροπάνος συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους δημιουργούς του λαϊκού, αλλά και του έντεχνου τραγουδιού. Όπως είπε ένας φίλος του, ήταν ένας μεγάλος καλλιτέχνης και ένας μέγιστος άνθρωπος.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ