5 Συνταγές για να «γιατρέψετε» τον πονόλαιμο και τον βήχα

Αν είστε φαν της εναλλακτικής ιατρικής και δεν θέλετε να αρχίσετε να παίρνετε φάρμακα για έναν μικρό πονόλαιμο ή για έναν βήχα τότε εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε 4 υγιεινές συνταγές που υπόσχονται να σας «γιατρέψουν».

Τσάι από θυμάρι Το θυμάρι είναι ιδανικό για την καταπολέμηση του βήχα, των λοιμώξεων του αναπνευστικού και της βρογχίτιδας. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βράσετε νερό και να προσθέσετε σε αυτό 2 κ.γ. θρυμματισμένα φύλλα θυμαριού. Μετά από 10 λεπτά κατεβάστε το μπρίκι και προσθέστε μέλι και λεμόνι.

Γλυκόριζα Για να καταπολεμήσετε τον πονόλαιμο δεν έχετε παρά να βράσετε σε δυνατή φωτιά γλυκόριζα σε ένα κατσαρολάκι για 15 λεπτά. Έπειτα περάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι. Ρίξτε στο τέλος και λίγο μέλι και διατηρήστε το σιρόπι στο ψυγείο. Το μόνο που έχετε να κάνετε όταν πονάει ο λαιμός σας είναι να πίνετε 1 κ.γ. σιρόπι.

Λεμόνι με αλάτι και πιπέρι Για να καταπολεμήσετε τον βήχα κόψτε ένα λεμόνι στα τέσσερα και ρίξτε πάνω στη μια φέτα μαύρο πιπέρι και αλάτι. Έπειτα ρουφήξτε τη σάρκα του λεμονιού.

Αλεσμένα αμύγδαλα Άλλος ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίσετε τον βήχα είναι να πάρετε μερικά αμύγδαλα, να τα αλέσετε και να τα ανακατέψετε με 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού. Πιείτε το μείγμα και θα νιώσετε ότι ανακουφίζεστε.

Αλατόνερο Για να σταματήσει ο πόνος στον λαιμό μπορείτε να κάνετε και γαργάρες με αλατόνερο. Πάρτε 1 φλ. ζεστό νερό και προσθέστε μέσα σε αυτό 1/2 κ.γ. αλάτι. Κάντε γαργάρες και δείτε τον λαιμό σας να μαλακώνει.

 

Πηγή: spirossoulis.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ