Οι κάτοικοι της Αθήνας είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι με την πόλη τους Ευρωπαίοι

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Τα χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης με τη ζωή τους στην πόλη και ποσοστό μόνο 71% κατέγραψαν οι Αθηναίοι, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ, που εγκαινίασε σήμερα μια συνολική έρευνα για την αστική ζωή. Ακόμα και έτσι το ποσοστό της Αθήνας βελτιώθηκε κατά 15 μονάδες από το 2012 -παραμένοντας ωστόσο στον πάτο.

Αντιθέτως το 88% των κατοίκων της Λευκωσίας δήλωσε ικανοποιημένο το 2015, μια αύξηση 2 μονάδες από το 2012, με τη Λευκωσία να καταλαμβάνει την 21η θέση στις 28 πόλεις της ΕΕ .

Συνολικά η Eurostat διαπίστωσε ότι σε 18 πρωτεύουσες της ΕΕ, τουλάχιστον 9 στους 10 κατοίκους ήταν ικανοποιημένοι με τη ζωή στην πόλη τους.

Τα υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης βρέθηκαν στο Βίλνιους , όπου το 98% του πληθυσμού ήταν ικανοποιημένο, ακολουθούμενο από τη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη (97%), καθώς και τη Βιέννη και το Λουξεμβούργο (96 %). Σε 10 πόλεις το επίπεδο ικανοποίησης ήταν κάτω του 90%.

Τα χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης καταγράφηκαν στην Αθήνα, όπου μόνο το 71% του πληθυσμού ήταν ικανοποιημένο με τη ζωή στην πόλη του, ακολουθούμενη από τη Ρώμη (80 %), το Βουκουρέστι και το Παρίσι (και τα δύο με 83 %).

Σε σύγκριση με το 2012, η ικανοποίηση από τη ζωή στην πόλη ανέβηκε στις περισσότερες πρωτεύουσες της ΕΕ. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις μεταξύ 2012 και 2015 παρατηρήθηκαν για την Αθήνα (από ένα ποσοστό ικανοποίησης 56 % το 2012 σε 71% το 2015 , +15 μονάδες), ακολουθούμενη από τη Βουδαπέστη (+6), τη Ρίγα και το Βίλνιους (+5), τις Βρυξέλλες και τη Μπρατισλάβα (+ 4).

Αντιθέτως, η ικανοποίηση από τη ζωή στην πόλη μειώθηκε ελαφρώς σε πέντε πρωτεύουσες της ΕΕ: Το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και τη Λισαβόνα (-2), καθώς και το Παρίσι και το Ελσίνκι (-1).

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Spiegel: Οι Γερμανοί τα έχουν όλα… αλλά φοβούνται

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ